Geräte und Zubehör
Eggs in Falafel coating with yoghurt sauce
Zubereitung 30 Min
Gesamt 50 Min
6 portions
Zutaten
Eggs
-
eggs (53-63 g each) cold6
-
water to fill to 1 l mark
Yoghurt sauce
-
yoghurt, 3,5% fat400 g
-
lime juice, freshly squeezed15 g
-
honey10 g
-
ground cardamom½ tsp
-
ground black pepper1 tsp
-
salt1 tsp
Falafel
-
spring onions cut in rings (1 cm)110 g
-
garlic cloves3
-
fresh coriander leaves only4 sprigs
-
fresh parsley leaves only4 sprigs
-
egg yolk1
-
canned chickpeas drained400 g
-
olive oil20 g
-
lemon juice freshly squeezed20 g
-
ground coriander1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
salt1 tsp
-
plain flour40 g
-
baking powder1 tsp
-
breadcrumbs40 g
-
oil for deep-frying1500 g
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
563.3 mg
Eiweiß
15.2 g
Brennwert
1695.8 kJ /
405.3 kcal
Fett
24.3 g
Ballaststoffe
5.8 g
gesättigte Fettsäuren
4.5 g
Kohlenhydrate
33.2 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Easy Easter
14 Rezepte
International
International
Das könnte dir auch gefallen
Pickled Korean daikon (Thermomix® Cutter)
20 Min
Spiralized Tortilla
35 Min
Arroz con leche (Rice Pudding)
3 Std.
Pizza with Cashew Mozzarella (Matthew Kenney) Metric
12 Std. 50 Min
Avocado Tikka (Matthew Kenney)
6 Std. 5 Min
Pull apart bread with eggs and sun-dried tomatoes
1 Std. 30 Min
Avocado with egg and salmon tartare
45 Min
Sesame Balls
10 Min
Garlic chickpea breads (Panisses)
30 Min
Chia and quinoa tortillas with a trio of dips
1 Std. 45 Min
Vegan Parmesan
15 Min
Steamed Pumpkin Puddings
1 Std. 15 Min