Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbeteig
- 85 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Mehl
- 100 g Zucker
- 1 Ei
- ½ Pck. Backpulver
- 1 Prise Salz
Quark-Sahne-Füllung
- 300 g Zucker
- 2 - 4 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält, nach Geschmack
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 400 g Sahne
- 4 Eier
- 1250 g Magerquark
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1744 kJ / 417 kcal
- Protein
- 14 g
- Carbohydrates
- 43 g
- Fat
- 20 g
- Fibre
- 0.6 g
Alternative recipes
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2hod. 30min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1hod.
Waffeln
20min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2hod.
Schoko-Kirsch-Kuchen
1h 5min
Erdbeer-Sahne-Torte ohne Gelatine
2hod. 30min
Himbeer-Käsekuchen
8h
Buttergebäck zum Ausstechen mit Varianten Terassenplätzchen und Ochsenaugen
2hod.
Käsekuchen mit Mandarinen
9 Std. 20 Min
Zitronenkuchen
2hod. 30min