![Pink Velvet Cake Pink Velvet Cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/163101.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Boden
- 180 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Zucker
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Eier
- 1 Pck. Lebensmittelfarbe, flüssig, rot (8-10 g), z.B. von Dr. Oetker (siehe Tipp)
- 250 g Buttermilch
- 400 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 2 TL Backpulver
Creme und Fertigstellung
- 150 g Zucker
- 500 g Sahne, kalt
- 250 g Frischkäse
- 250 g Mascarpone
- Nutrition
- per 1 Stücke
- Calories
- 2091 kJ / 499 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 45 g
- Fat
- 32 g
- Fibre
- 0.7 g
In Collections
Alternative recipes
Schokoladenkuchen mit flüssigem Kern
45min
Pancakes, amerikanisch
40min
Schokoladenkeks-Torte mit Erdnussbutterfüllung
1h 15min
Schokoladen-Frischkäse-Tarte
4 godz. 30 min
Bananen-Cupcakes
1h
Vanilletorte mit Überraschungsfüllung
48 godz.
Cupcakes mit Doppelkeks
2h
Schokoladentorte
2h 15min
Chocolate Mud Cake
1h 30min
Kindergeburtstags-Muffins
1óra 50p
Marmorierter Brownie-Käsekuchen
8 godz.
Zitronencupcakes mit Frischkäse-Topping
1 godz. 25 min