Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Zitronenböden
- 80 g Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Zucker
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 4 Eier
- 240 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 130 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
Lemon Curd
- 110 g Zucker
- 1 - 2 Zitronen, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 3 Eigelb
- 1 Ei
Baiser
- 3 Eiweiß
- 140 g Zucker
- 1 Prise Salz
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1753 kJ / 419 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 57 g
- Fat
- 18 g
- Fibre
- 0.7 g
Alternative recipes
Vanille-Karamell-Tarte
3h
Mille-feuille vom Weinbergpfirsich
1h
Brownie-Sahne-Torte mit gesalzener Karamellsauce
2 godz. 40 min
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4h 30min
Tropische Orangentorte
2 godz. 40 min
Zitronentarte
4h
Karamell-Popcorn-Torte
3h 30min
Zitronen-Buttermilch-Torte
5h
Weiße Schokoladen-Pistazien-Torte
9 godz.
Zitronen-Baiser-Tarte
2h 30min
Vanille-Buttercreme-Torte
7 godz.
Apfelkuchen mit Schaum
1h 15min