Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Zitronenböden
- 80 g Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Zucker
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 4 Eier
- 240 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 130 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
Lemon Curd
- 110 g Zucker
- 1 - 2 Zitronen, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 3 Eigelb
- 1 Ei
Baiser
- 3 Eiweiß
- 140 g Zucker
- 1 Prise Salz
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1753 kJ / 419 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 57 g
- Fat
- 18 g
- Fibre
- 0.7 g
Alternative recipes
Brownie-Sahne-Torte mit gesalzener Karamellsauce
2h 40 min
Maracuja-Schokoladen Ganache für Macarons
3h 10min
Mokka-Mousse-Torte
8h
Apfelkuchen mit Schaum
1 Std. 15 Min
Schoko-Sahne-Schichttorte
2h 15 min
Vanille-Karamell-Tarte
3sa
Mango-Möhren-Torte
2j 30 menit
Charlotte Russe
3sa
Lübecker Nusstorte
4h 15 min
Wassermelonen-Kuchen
2h 15 min
Zitronen-Baiser-Tarte
2j 30 menit
Schokoladenkuchen mit Frischkäse-Karamell-Topping
2j 30 menit