Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Blätterteig
- 300 g Erdbeeren, halbiert
- 150 g Gelierzucker 2:1
- 450 g Blätterteig, TK
- Mehl zum Bearbeiten
- 1 Ei (Kl. M)
Brandteig
- 75 g Wasser
- 1 Prise Salz
- 20 g Butter, weich
- 50 g Mehl
- 1 Ei (Kl. M)
Füllung und Verzierung
- 50 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 7 Blätter Gelatine, weiß
- 300 g Wasser, kalt, zum Einweichen
- 300 g Sahne
- 650 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 100 g Puderzucker
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- 150 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1904 kJ / 453 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 39 g
- Fat
- 29 g
In Collections
Alternative recipes
Lebkuchen-Schoko-Torte
4 Std. 30 Min
Biskuit
1h 50min
Tortentraum Himbeere
5h
Erdbeersahnetorte
6h 30min
Käsesahnetorte mit Mango
8h
Erdbeer-Flockentörtchen
3 godz. 30 min
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7 Std. 15 Min
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10 Std.
Brandteig-Küchlein mit Früchten
1h 15 min
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10 Std.
Liebesgedicht
5h 30min