Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le sirop
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 25 g de rhum blanc
La pâte
- 200 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- farine de blé pour les moules
- 200 g de sucre en poudre
- le zeste d'une orange non traitée
- 6 œufs
- 300 g d'amandes en poudre
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
Le glaçage
- 200 g de sucre en poudre
- 60 g de rhum blanc
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2183.5 kJ / 522.2 kcal
- Protein
- 8.4 g
- Carbohydrates
- 47.7 g
- Fat
- 31.3 g
- Fibre
- 3.2 g
Alternative recipes
Pain de Gênes
1 godz.
Gâteau nantais d'Eric Guérin
2 Std.
Marquise au chocolat
2sa 25 dk
Far aux pruneaux
1h 35 min
Far aux abricots
1u. 15min
Nonnettes au cassis
1 godz. 40 min
Tourment d'amour
2 Std.
Far breton aux pruneaux
2 Std.
Far aux pruneaux
1h 5min
Pithiviers
2 Std.
Gâteau magique à la noix de coco
1h 30min
Gâteau breton aux pruneaux
12h