Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte feuilletée
- 300 g de beurre doux, préalablement congelé à plat et en morceaux
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g d'eau
- 2 pincées de sel
La crème d'amandes
- 1 œuf
- 2 jaunes d'œufs
- 120 g de beurre doux
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g d'amandes en poudre
- 1 c. à soupe de rhum
- 1 c. à soupe rase de farine de blé
- 1 c. à café d'eau de fleur d'oranger
- 30 g de sucre glace maison
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 3053.5 kJ / 733.9 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 49.8 g
- Fat
- 54.3 g
- Fibre
- 3.1 g
In Collections
Alternative recipes
Pain de Gênes
1 Std.
Gâteau nantais
1 Std.
Gâteau à la vanille et aux amandes
3 Std. 30 Min
Gâteau de Santiago
35 Min
Gâteau basque à la confiture de cerises
50 Min
Kouign-amann
2 Std. 15 Min
Torta stracciatella
50 Min
Galette bressane
13 Std.
Fenetra de Toulouse
1 Std. 30 Min
Gâteau brigadier
2 Std. 30 Min
Petits kouign-amann aux pêches de vigne
3u.
Tarte aux pruneaux
13u. 30min