![Zwetschgenkuchen mit Feigen Zwetschgenkuchen mit Feigen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A1A24AE7-BDE5-4FC9-94A3-B8A9D30D6F6B/Derivates/2b69515d-f130-4e08-bc6e-1f379e7b8382.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 250 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 100 g Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Butter, weich, in Stücken
- ½ TL Salz
- 1 Ei
Belag und Fertigstellung
- 1750 g Zwetschgen
- 50 g Zucker
- ½ TL Zimt
- 25 g Pistazien, gesalzen, geröstet
- 300 g Kirschnektar
- 1 Pck. Tortenguss, weiß
- 7 Feigen, reif (à 40 g), gesechstelt
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1068 kJ / 255 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 40 g
- Fat
- 7 g
In Collections
Alternative recipes
Beeren-Flan-Kuchen mit Orangenbaiser
2 godz.
Mandelboden
1 godz. 45 min
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3klst
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10 min
Lombardische Aprikosentarte
1h 15min
Aprikosenkuchen
1 godz. 10 min
Zwetschgendatschi
1 godz. 20 min
Gedeckter Apfelkuchen
8 Std.
Mincemeat
24 godz. 20 min
Englische Stollen
32h
Gefüllte Poulardenbrust mit Morcheln und Ingwer-Karotten
50 min
Zwetschgenkuchen
2 godz.