Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 Vanilleschote
- 40 g Zucker
- 1 Ei (Kl. M), getrennt
- 100 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 75 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Sahne
- 3 TL Rosenwasser
- 14 Aprikosen, halbiert, entsteint
- 20 g Mandeln, gehobelt
- 1 EL Puderzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2343 kJ / 559 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 52 g
- Fat
- 34 g
In Collections
Alternative recipes
Englische Früchtekuchen
3 Std. 30 Min
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3 Std.
Quitten-Tarte-Tatin
2h
Zwetschgendatschi
1 Std. 15 Min
Nusstarte mit Aprikosen
1h
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1 Std. 20 Min
Apfelkuchen mit Guss
1 Std. 20 Min
Lombardische Aprikosentarte
1 Std. 15 Min
Gedeckter Apfelkuchen
8óra
Tarte provençale
1 Std. 40 Min
Aprikosen-Tartelettes
3 Std.
Zitronen-Apfel-Tarte
1 Std. 15 Min