Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Hefeteig
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Milch
- 1 Ei
- 100 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
Apfelkompott
- 1200 g Äpfel, geschält, in Stücken
- 50 g Apfelsaft
- 70 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Zimtstange
- 1 EL Speisestärke
- 2 EL Wasser
Pudding und Fertigstellung
- 500 g Milch
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 80 g Zucker
- 70 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 3 - 4 EL Mandeln, gehobelt
- Nutrition
- per 25 Stücke
- Calories
- 23524 kJ / 5619 kcal
- Protein
- 96 g
- Carbohydrates
- 863 g
- Fat
- 189 g
- Fibre
- 49.8 g
In Collections
Alternative recipes
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1h 40min
Riemchen-Apfelkuchen
1 Std. 30 Min
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2h 30min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1h
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Schmand-Apfel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Badische Apfeltorte
1h 40min
Birnen-Schmand-Torte
2 Std.
Butterkuchen mit Vanillecreme
2h 30min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1h 45min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2h 5min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min