Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 120 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
- 1 TL Backpulver
Belag und Fertigstellung
- 1000 g Äpfel, geviertelt
- 1 TL Zimt
- 100 g Zwieback, in Stücken
- 120 g Butter, kalt, in Stücken
- 50 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- Nutrition
- per 12 Stücke
- Calories
- 18408 kJ / 4397 kcal
- Protein
- 48 g
- Carbohydrates
- 512 g
- Fat
- 235 g
- Fibre
- 33.6 g
In Collections
Alternative recipes
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Käsekuchen
1 godz. 30 min
Birnen-Nuss-Kuchen
1 godz. 45 min
Aprikosengugelhupf
2h
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 godz.
Badische Apfeltorte
1h 40min
Birnen-Schmand-Torte
2h
Kirsch-Klecks-Kuchen
1 godz.
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 godz.
Apfel-Streuselkuchen
1 godz. 30 min
Apfel-Sandkuchen
1 godz. 30 min
Apfel-Käsekuchen
1h 40min