Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pflaumenmus:
- 450 g Pflaumen, entsteint, halbiert
- 50 g Zucker
- 40 g Wasser
- 10 g Zitronensaft
- 20 g Speisestärke
Teig:
- 110 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 270 g Mehl
- 90 g Wasser
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
Quarkcreme:
- 220 g Zucker
- 1 Vanilleschote, in Stücken
- 750 g Magerquark
- 80 g Sonnenblumenöl
- 2 Eier
- 40 g Speisestärke
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1694 kJ / 405 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 53 g
- Fat
- 16 g
- Fibre
- 1.3 g
In Collections
Alternative recipes
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
45 Min
Birnenkuchen alla Toscana
3小时 20 分钟
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1小时 20 分钟
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1 Std. 45 Min
Mohn-Buttermilch-Kuchen mit Pfirsichen
1 Std.
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 Std. 10 Min
Mandarinenkuchen vom Blech
1 Std. 30 Min
Birnen-Schmand-Torte
2h
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1小时 20 分钟
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 Std.
Apfel-Käsekuchen
1h 40min