Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Schupfnudeln
- ½ TL Mohn
- 60 g Zucker
- Butter zum Einfetten
- 500 g gekochte Kartoffeln, mehligkochend, vom Vortag
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Salz
- 1 Ei
- 600 g Wasser
Vanillesauce und Fertigstellung
- 300 g Milch
- 4 Eigelb
- 1 Prise Salz
- 50 g Vanillezucker
- Butter zum Braten
- Nutrition
- per 1 Portionen
- Calories
- 2716 kJ / 649 kcal
- Protein
- 18 g
- Carbohydrates
- 100 g
- Fat
- 19 g
- Fibre
- 4.5 g
In Collections
Alternative recipes
Ofenschlupfer
1h 5min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45min
Germknödel mit Vanillesauce
2h
Quark-Milchreis-Auflauf
1h 35min
Omas Fingerbaunkerl (Schupfnudeln aus dem Backofen)
5h 30min
Heidelbeerpfannkuchen mit Holunderblütenquark
1h
Käseknödel mit lauwarmem Gemüsesalat
2h 10min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min
Schupfnudeln
2h
Rohrnudeln
1h 50 min.
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1h
Erdbeer-Germknödel mit Vanillesauce
1h 50 min.