Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli
- 100 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
- zucchero a velo a piacere
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 560.5 kJ / 133.9 kcal
- Protein
- 6.9 g
- Carbohydrates
- 14.8 g
- Fat
- 3.6 g
In Collections
Alternative recipes
Chiacchiere
1 godz. 35 min
Pasta Choux
2 Std.
Pan di Spagna
1 Std.
Pasta choux
2 Std.
Crema pasticcera
15 Min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Pasta biscotto
1 Std.
Cigni alla crema diplomatica
2 Std.
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2 Std.
Profiteroles
2 Std.
Torta mimosa
1h 5min
Cannoncini alla crema pasticcera e cioccolato
4 Std.