Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Rührteig
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Eier
- 320 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 20 g Zitronensaft
Pudding
- 1000 g Milch
- 4 Eigelb
- 100 g Zucker
- 2 Prisen Salz
- 70 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 4 EL Aprikosenkonfitüre
Fertigstellung
- 120 g Puderzucker
- 10 g Zitronensaft
- 10 g Wasser
- 36 Butterkekse (200 g)
-
Zuckerperlen, bunt, zum Verzieren
or Fruchtgummi, zum Verzieren - 700 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 3 Pck. Sahnesteif
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1109 kJ / 265 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 28 g
- Fat
- 15 g
- Fibre
- 0.6 g
In Collections
Alternative recipes
Cake Pops
3 Std. 30 Min
Basis Motivtorte
2h 40min
Wassermelonen-Kuchen
2 Std. 15 Min
Lila Kuhflecken-Kuchen
5 Std.
Vanilletorte mit Überraschungsfüllung
48h
Schokoladen-Osterkuchen
2h 40min
Konfetti-Torte
3 Std.
Regenbogentorte
10 Std.
Konfetti-Cakepops
3 Std. 30 Min
Limokuchen
2 Std. 15 Min
Nougat-Muffins
50 Min
Maulwurfkuchen
2 godz. 30 min