Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Hefeteig
- 500 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 240 g Milch und etwas mehr zum Bestreichen
- 50 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 65 g Zucker
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- ¾ TL Salz
Rote Grütze und Fertigstellung
- 300 g rote Beeren, gemischt, frisch
-
120
g Weißwein
or 120 g Apfelsaft - 10 g Rum (optional)
- 15 g Speisestärke
- 25 g Zucker
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Scheibe
- Calories
- 779 kJ / 186 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 31 g
- Fat
- 4 g
- Fibre
- 2.2 g
Alternative recipes
Quarkstrudel mit Kirschen
2 godz. 15 min
Zwetschgen-Donauwelle
2 Std. 30 Min
Quark-Hefe-Taler
2 godz. 15 min
Mohn-Buttermilch-Kuchen mit Pfirsichen
1 Std.
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 godz. 10 min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1h 30min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1h 45 min
Mohnschleifen
1 Std.
Buttermilchkuchen
50min
Schoko-Kiba-Kuchen
1h 45 min
Zimt-Hefe-Muffins
2 Std.
Puddingschnecken
2 Std.