Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro molto freddo a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo (da 60 g)
- 1 pizzico di sale
Crema
- 1 limone
- 180 g di zucchero
- 450 g di latte intero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 6 tuorli
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 8 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
Terminare la preparazione
- 50 g di zucchero di canna
- Nutrition
- per 1 fetta
- Calories
- 3205 kJ / 766 kcal
- Protein
- 11.2 g
- Carbohydrates
- 87.5 g
- Fat
- 41.2 g
- Fibre
- 1.2 g
In Collections
Alternative recipes
Cheesecake alla salsa mou
4h 50min
Torta cremosa al limone
2 Std. 30 Min
Torta mascarpone e noci
1 Std. 30 Min
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3 Std. 15 Min
Torta cioccolato e arancia
1 Std. 25 Min
Torta bignè al cioccolato bianco
1 Std.
Crostata al cioccolato bianco
1 Std. 10 Min
Torta magica al cacao e arancia
4h
Cheesecake meringata
3 Std. 30 Min
Crostata meringata all'arancia
30 Min
Coppette ai 2 cioccolati (per 2 persone)
2 Std. 20 Min
Torta paradiso
1 Std. 10 Min