Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- Butter zum Einfetten
- 100 g Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Backpulver
- 320 g Zartbitter-Kuvertüre, in Stücken
- 140 Butter, weich, in Stücken
- 130 g Zucker
- 4 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 35 g Milch und 1 EL extra
- 100 g Marillenmarmelade, fein passiert
- 1 EL Rum
- 240 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 4174 kJ / 997 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 72 g
- Fat
- 74.6 g
- Saturated Fat
- 33.4 g
- Fibre
- 4.8 g
In Collections
Alternative recipes
Punschkrapferl
1h 5min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30min
Linzerkipferl
1 Std. 50 Min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10 min
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40 min.
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min
Germknödel
1h
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Eva's Sachertorte
1h 40 min.