Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 60 g Sonnenblumenkerne
- 5 Zweige Thymian, abgezupft
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 2 Schalotten, klein, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, klein
- 2 Gläser getrocknete Tomaten, in Öl (à 280 g), abgetropft und 30 g Öl aufgefangen
- 1 TL brauner Zucker
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 30 g Tomatenmark
- 1 Zitrone, Bio, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Olivenöl zum Bedecken
- Nutrition
- per 1 Schraubglas
- Calories
- 3488 kJ / 835 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 43 g
- Fat
- 67 g
In Collections
Alternative recipes
Olivenpesto
15 Min
Frankfurter Kräuter-Pesto
15 Min
Tomatenpesto
10 Min
Paprika-Feta-Creme
10 Min
Grüner Kräuteraufstrich
25 Min
Petersilie-Chili-Pesto
10 Min
Pesto mit Rucola und Chili
5 min
Kräuter-Pesto
15 Min
Paprika-Dip
50 Min
Avocado-Kräuter-Butter
10 Min
Feta-Paprika-Dip
10 Min
Frischkäse-Paprika-Dip
10 Min