Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 200 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Zucker (siehe Tipp)
- 4 Eier, getrennt
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Backpulver
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1000 g Äpfel, geschält, geviertelt
- ½ - 1 TL Zimt, gemahlen
- 2 EL Paniermehl
- 1 Prise Salz
-
Vanilleeis zum Garnieren
or geschlagene Sahne zum Garnieren
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1325 kJ / 317 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 45 g
- Fat
- 13 g
- Fibre
- 2.3 g
In Collections
Alternative recipes
Beeren-Flan-Kuchen mit Orangenbaiser
2hod.
Mille-feuille vom Weinbergpfirsich
1hod.
Erdbeer-Rhabarber-Strudel
1hod. 30min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min
Weihnachtliche Opernschnitte
1h 50min
Himbeertarte mit Mandeln
2hod. 30min
Kirsch-Baiser-Tarte
2 Std. 15 Min
Beeren-Aprikosen-Swirl-Cake
8 Std. 40 Min
Käsekuchen mit Mohn
7h
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Stachelbeer-Baiser
1 Std. 10 Min
Himbeer-Käsekuchen
8h