Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbeteig
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 360 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 250 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Nussfüllung und Fertigstellung
- 400 g Nusskern-Mischung, ganz
- 340 g Aprikosenkonfitüre
- 200 g Zucker
- 100 g Sahne
- 200 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 100 g dunkle Schokoladenglasur, in Stücken
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1100 kJ / 263 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 21 g
- Fat
- 17 g
In Collections
Alternative recipes
Nussecken
1h 10min
Mandel-Spritzgebäck
1 godz.
Spritzgebäck
1 godz.
Frankfurter Kranz
6h
Schoko-Gewürzkuchen
5 Std.
Festlicher Gewürzkuchen
96h
Walnuss-Makronen-Stäbchen
3 Std.
Schoko-Hütchen mit Marzipan
4h 30min
Russische Nussecken
3 Std.
Nussecken
1 Std. 30 Min
Mohn-Kirsch-Streuselkuchen
2 Std. 20 Min
Zwiebelkuchen vom Blech (Rheinland-Pfalz)
1 godz. 45 min