Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbeteig
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 360 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 250 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Nussfüllung und Fertigstellung
- 400 g Nusskern-Mischung, ganz
- 340 g Aprikosenkonfitüre
- 200 g Zucker
- 100 g Sahne
- 200 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 100 g dunkle Schokoladenglasur, in Stücken
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1100 kJ / 263 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 21 g
- Fat
- 17 g
In Collections
Alternative recipes
Nussecken
1 Std. 10 Min
Mandelhörnchen
1h
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3 Std.
Frankfurter Kranz
6h
Haselnuss-Streuselkuchen
1 Std. 30 Min
Nussecken
1 Std. 30 Min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2h 5min
Russische Nussecken
3 Std.
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7 Std.
Mandel-Spritzgebäck
1h
Husarenkrapfen
1 Std. 50 Min