Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 600 g Weißkohl, in Stücken
- 30 g Öl, neutral
- 2 Zwiebeln, geachtelt (ca. 100 g)
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 125 g Speckwürfel, mager
- 400 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken
- 200 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
or 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 200 g Sahne
- ½ TL Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- 1 TL Kümmel, ganz
- 1 TL Senf
- 1 TL Zitronensaft
- 2 Spritzer Worcester-Sauce
- ½ Bund Schnittlauch
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1708 kJ / 408 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 26 g
- Fat
- 26 g
- Fibre
- 7 g
In Collections
Alternative recipes
Sauerkraut-Eintopf
40 Min
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1h 10min
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1h
Spitzkohl-Kartoffel-Gemüse
40 Min
Grünkohleintopf mit Graupen und Chorizo
1h
Steckrübeneintopf mit Wiener Würstchen
45 Min
Schmorgurken
30 Min
Sellerie-Möhren-Eintopf
50min
Deftiger Krauttopf mit Mettwurst
2 Std.
Blumenkohl-Kartoffel-Eintopf mit Cabanossi
40 Min
Weißkohl-Hackfleisch-Auflauf
1h 20min
Wirsing Untereinander mit Nürnberger Bratwürstchen
40 Min