Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Bredele à la cannelle
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 140 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 80 g d'amandes en poudre
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- 2 œufs (dont 1 battu pour la dorure)
- 1 c. à café d'écorce d'orange confite
- 1 c. à café d'écorce de citron confit
- Nutrition
- per 1 morceau
- Calories
- 1159.1 kJ / 277.7 kcal
- Protein
- 4.4 g
- Carbohydrates
- 30.5 g
- Fat
- 14.9 g
- Saturated Fat
- 7.6 g
- Fibre
- 1.4 g
- Sodium
- 67.5 mg
In Collections
Alternative recipes
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45 min
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1h 30min
Schwowebraedele
1h 10min
Butterbredele
2 godz. 30 min
Bredele à la noisette
1h
Manneles
1h 30min
Petites lunes à la vanille
40min
Bredele
12h 45min
Vanille Kipferl
35 min
Lunettes à la cannelle et à la confiture
4 Std. 30 Min
Streusel
2h
Spritzbredele
25min