Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbeteig
- 75 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 190 g Mehl
- 20 g Zucker
- 50 g Wasser, kalt
- 1 Prise Salz
Kirschfüllung
- 80 g Mandeln
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 20 g Zucker
- 1 Ei
- 10 Amarenakirschen, in Sirup, abgetropft und Sirup aufgefangen
- 1 Prise Salz
-
350
g Sauerkirschen, entsteint
or 350 g Kirschen, TK, aufgetaut - 1 Pck. Tortenguss, rot
Baiser und Fertigstellung
- 140 g Zucker
- 3 Eiweiß, zimmerwarm
- 1 Prise Salz
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1192 kJ / 282 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 33 g
- Fat
- 15 g
- Fibre
- 1.7 g
In Collections
Alternative recipes
Beeren-Flan-Kuchen mit Orangenbaiser
2h
Zitronen-Baiser-Kuchen
3 Std.
Erdbeer-Tarte
7 Std.
Eierschecke
7 Std.
Erdbeer-Donauwelle
2 Std. 30 Min
Erdbeer-Limetten-Tarte
5 Std.
Flockentorte
2 Std. 25 Min
Quark-Sahne-Blaubeer-Torte
6h 30min
Beeren-Aprikosen-Swirl-Cake
8 Std. 40 Min
Birnen-Schmand-Torte
2h
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
2h 15 min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 godz. 30 min