Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbeteig
- 75 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 190 g Mehl
- 20 g Zucker
- 50 g Wasser, kalt
- 1 Prise Salz
Kirschfüllung
- 80 g Mandeln
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 20 g Zucker
- 1 Ei
- 10 Amarenakirschen, in Sirup, abgetropft und Sirup aufgefangen
- 1 Prise Salz
-
350
g Sauerkirschen, entsteint
or 350 g Kirschen, TK, aufgetaut - 1 Pck. Tortenguss, rot
Baiser und Fertigstellung
- 140 g Zucker
- 3 Eiweiß, zimmerwarm
- 1 Prise Salz
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1192 kJ / 282 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 33 g
- Fat
- 15 g
- Fibre
- 1.7 g
In Collections
Alternative recipes
Stachelbeer-Baiser
1 Std. 10 Min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 Std. 30 Min
Kirsch-Klecks-Kuchen
1 Std.
Erdbeer-Donauwelle
2 Std. 30 Min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 godz. 45 min
Erdbeer-Limetten-Tarte
5 Std.
Beeren-Flan-Kuchen mit Orangenbaiser
2 Std.
Käsekuchen mit Mohn
7 Std.
Spiegelei-Kuchen
1 Std. 15 Min
Oster Muffins
1h 40 min
Bratapfelkuchen
7 Std.
Spiegelei-Nester
1h 20 min