Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbeteig
- 75 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 190 g Mehl
- 20 g Zucker
- 50 g Wasser, kalt
- 1 Prise Salz
Kirschfüllung
- 80 g Mandeln
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 20 g Zucker
- 1 Ei
- 10 Amarenakirschen, in Sirup, abgetropft und Sirup aufgefangen
- 1 Prise Salz
-
350
g Sauerkirschen, entsteint
or 350 g Kirschen, TK, aufgetaut - 1 Pck. Tortenguss, rot
Baiser und Fertigstellung
- 140 g Zucker
- 3 Eiweiß, zimmerwarm
- 1 Prise Salz
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1192 kJ / 282 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 33 g
- Fat
- 15 g
- Fibre
- 1.7 g
In Collections
Alternative recipes
Brombeer-Cheesecake
5h 30min
Beeren-Aprikosen-Swirl-Cake
8j 40 menit
Marzipan-Quadrate
2h 40 min
Erdbeer-Limetten-Tarte
5h
Éclairs
4 Std.
Erdbeer-Donauwelle
2j 30 menit
Erdbeer-Panna-Cotta-Torte
6h 30 min
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4 Std.
Apfel-Wein-Tarte
3sa
Käsekuchen mit Mohn
7 Std.
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1j 30 menit
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
2h 15 min