Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Hefeteig
- 100 g Dinkelkörner
- 150 g Schinken, gekocht, in Stücken
- 150 g Gouda, in Stücken
- 450 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 250 g Wasser
- 40 g Öl
- 1 Würfel Hefe (40 g), zerbröselt
- 2 TL Salz
- ½ TL Zucker
- 1 Pck. Blätterteig aus dem Kühlregal (275 g), z. B. von Henglein
Lauge und Fertigstellung
- 1000 g Wasser
- 40 g Natron
- Sesam zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 742 kJ / 177 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 20 g
- Fat
- 7 g
- Fibre
- 1.5 g
In Collections
Alternative recipes
Kleiner Laugenkranz
2 Std. 10 Min
Frühstückskipferl
17h 15min
Laugenbrezeln
1 godz. 15 min
Dinkelsemmerl
14h 30min
Körner-Bagels
2 godz.
Laugenecken
3h
Laugenbrötchen mit Sesam
24h
Joghurtbrötchen mit Sesam und Mohn
14 Std.
Laugenbrezeln
1 godz. 15 min
Hefeknoten mit Käse und Schinken
2 godz. 30 min
Sandwichtoast
18 Std.
Käse-Salami-Twister
1h 50min