Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Vanillepudding
- 60 g Zucker
- ½ TL Vanilleextrakt
- 300 g Milch
- 3 Eigelb
- 30 g Speisestärke
Teig und Fertigstellung
- 200 g Milch und etwas mehr zum Bestreichen
- 100 g Zucker
- 5 g frische Hefe
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Butter, in Stücken
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
- 1250 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- Aprikosenkonfitüre zum Bestreichen (siehe Tipp)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1569 kJ / 375 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 57 g
- Fat
- 13 g
- Saturated Fat
- 7 g
- Fibre
- 1.2 g
- Sodium
- 36 mg
In Collections
Alternative recipes
Streuseltaler
1 Std. 40 Min
Puddingbrezeln
3 Std.
Apfel-Quark-Puffer
45 min
Joghurt-Brioche-Röllchen
7 godz.
Tonka-Windbeutel mit Brombeeren
2 Std. 30 Min
Kefir-Zöpfe
7 godz. 30 min
Spritzkuchen
1 godz.
Ofen-Berliner
6 Std.
Zimtschnecken mit Vanillecreme
3 Std.
Quarkbällchen mit Zimtzucker
30 min
Quarkbällchen
30 min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3 Std.