Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 ½ TL Salz
- 400 g Weizenmehl, universal
- 10 g frische Germ
- 250 g Wasser
- 10 g Öl, etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Schnittkäse (z. B. Rheintaler Käse, siehe Tipp), in Stücken
- 500 g Zwiebeln, geviertelt
- 4 Eier (Größe M)
- 25 g Butter, in Stücken
-
60
g Milch
or 60 g Weißwein - ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ¼ TL Muskatnuss, frisch gerieben
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1713 kJ / 409 kcal
- Protein
- 22 g
- Carbohydrates
- 32 g
- Fat
- 21 g
- Saturated Fat
- 11 g
- Fibre
- 3 g
Alternative recipes
Erdäpfelgratin
1 Std. 15 Min
Flaumiger Lauchkuchen
2h
Hafaloab mit Kraut
1 Std. 15 Min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1 Std.
One Pot Spätzle in Champignon-Speck-Sauce
30min
Zwiebel-Käse-Tarte
1 Std. 10 Min
Riebel
3 Std.
Elsässer Zwiebeltarte
1 Std. 50 Min
Überbackene Käsesemmeln
25 Min
Wälder Käsknöpfle
55 min
Funkaküachle
1h 40min
Schinken-Käse-Kipferl
1 Std.