Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 750 g Zwetschken, frisch oder gefroren, entsteint, halbiert
- 90 g Zucker
- ½ TL Vanillezucker, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 20 g Wasser (bei Verwendung frischer Zwetschken)
- 1 Vanilleschote
- 600 g Milch
- 25 g Maisstärke
- 2 Eier (Größe M)
- 90 g Biskotten
- 250 g Schlagobers, kalt
- 20 g Mandeln, gehobelt
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1853 kJ / 443 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 49 g
- Fat
- 24 g
- Saturated Fat
- 13 g
- Fibre
- 3 g
- Sodium
- 117 mg
In Collections
Alternative recipes
Birnencreme
25min
Saftiger Maracujakuchen mit Glasur
1 Std. 45 Min
Schwarzwälder Kirschdessert
1h 40min
Omas Rahmkoch mit Maroni & Feigen
50 Min
Kimchi Salat mit Resten vom Brathuhn
25min
Kopfsalatsuppe
35 min
Maroni Mousse au chocolat
15 min
Schwarzbrotknödel mit Käse und Wurzelgemüse
45 min
Maronihonig
15 min
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5 Std.
Vanillekipferl-Tiramisu im Glas
4h
Hot Aperol
5 min