Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Quark-Öl-Teig
- 2 Eier
- 400 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 180 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 180 g Quark
- 70 g Öl und etwas mehr zum Fetten der Hände
Streusel
- 300 g Mehl
- 130 g Butter, kalt, in kleinen Stückchen
- 1 Ei
- 230 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
Quarkfüllung und Fertigstellung
- 4 Eier
- 1000 g Quark
- 160 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 - 2 EL geriebene Zitronenschale
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1400 kJ / 335 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 47 g
- Fat
- 11 g
- Fibre
- 0.8 g
Alternative recipes
Bienenstich
5 Std. 30 Min
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1 godz. 30 min
Donauwellen
2 godz. 30 min
Zitronenkuchen
2 godz.
Apfelkuchen
1 godz.
Dresdner Eierschecke vom Blech
4 Std. 30 Min
Quarkstrudel
1h 20min
Apfelmuffins
40min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 godz.
Mohnkuchen mit Streuseln
1h 25min
Rührkuchen
1 godz. 10 min
Käsekuchen
1 godz. 30 min