Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- Öl zum Einfetten
- 1 - 2 EL Paniermehl zum Ausstreuen
- 130 g Quark
- 50 g Milch
- 1 Ei
- 300 g Weizenmehl
- 1 Pck. Backpulver
- 100 g Zucker
Belag
- 50 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 g Butter, in Stücken
- 30 g Aprikosenkonfitüre
- 200 g Mandeln, gehobelt
Füllung und Fertigstellung
- 5 Blatt weiße Gelatine
- 500 g Milch
- 100 g Zucker
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2100 kJ / 502 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 50 g
- Fat
- 33 g
- Fibre
- 2.7 g
Alternative recipes
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1 Std. 30 Min
Donauwellen
2 Std. 30 Min
Russischer Zupfkuchen
1 Std. 30 Min
Biskuit
1 Std. 50 Min
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Zitronen-Biskuitrolle
5h
Bienenstich
3 Std.
Mohnkuchen mit Streuseln
1 Std. 25 Min
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1 Std. 15 Min
Käse-Sahne-Torte
6h
Frankfurter Kranz
6h