Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 150 g Milch
-
1
Pck. Trockenhefe
or 30 g frische Hefe (¾ Würfel) - 100 g Zucker
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 70 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
Streusel
- 250 g Mehl
- 150 g Butter, in Stücken
- 120 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
Mohnbelag und Fertigstellung
- 250 g Mohn
- 130 g Zucker
- 500 g Milch
- 80 g Hartweizengrieß
- 80 g Butter, in Stücken
- 2 Eier
- 1 EL geriebene Zitronenschale
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1352 kJ / 323 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 16 g
- Fibre
- 3.1 g
Alternative recipes
Bienenstich
5 godz. 30 min
Mohnstriezel
2 Std. 15 Min
Donauwellen
2h 30min
Russischer Zupfkuchen
1j 30 menit
Käsekuchen
1j 30 menit
Quarkstrudel
1 godz. 20 min
Hefeschnecken
1h 40min
Frischkäsetorte ohne Backen
5h
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1 godz. 15 min
Hefegrundteig, süss
1 Std.
Buttermilchkuchen
50 menit
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7h 15min