Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail (optional)
- 700 g de courgettes, coupées en morceaux
- 500 g d'eau
-
1
cube de bouillon de légumes
or 1 c. à soupe bombée de fond de légumes - ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 10 g de beurre
- 40 - 50 g de fromage à tartiner, type La Vache qui Rit®
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 401 kJ / 96 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 5 g
- Fat
- 6 g
- Fibre
- 1.6 g
In Collections
-
Choix des portions - Best of 100 Recipes, France
-
Cookidoo® à table 2023 10 Recipes, Switzerland
-
Ma Cuisine 196 Recipes, Switzerland
-
Ma Cuisine 196 Recipes, Spain
-
Ma Cuisine 196 Recipes, Benelux
-
Ma cuisine au quotidien 221 Recipes, Switzerland
-
Ma cuisine au quotidien 196 Recipes, France
-
Ma cuisine au quotidien 239 Recipes, France
-
Ma cuisine au quotidien 221 Recipes, Canada
Alternative recipes
Velouté de champignons
20 min
Crème de carotte
30 min
Crème de petits pois
40 min
Velouté de tomate
30 min
Crème de courgette au bleu
25 min
Velouté de légumes
35 min
Crème de chou-fleur
30 min
Velouté de potiron et crevette
35 min
Crème de chou-fleur
40 min
Velouté de potiron au fromage ail et fines herbes
40 min
Potage au poireau
30 min
Crème d'endive au colombo
30 min