Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 10 g Butterschmalz
- 200 g Äpfel (mit festem Fleisch, z. B. Granny Smith, Fuji, Pink Lady), geschält, in Stücken (3,5 cm)
- 50 g Zucker
- ¼ TL Zimt
- 200 g Apfelsaft
- 15 g Zitronensaft
- 20 g Vanillepuddingpulver
- 1 EL Rum
- 1 Pck. Blätterteig, frisch (275 g), z. B. von Tante Fanny
- 1 Ei, verquirlt, zum Bestreichen
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1286 kJ / 307 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 32 g
- Fat
- 18 g
- Fibre
- 1.2 g
In Collections
Alternative recipes
Kirschtaschen
1h
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45 min
Mini-Strudel mit Federweißer-Schaum
1h
Erdbeer-Streusel-Taler
2h 20min
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1 godz. 15 min
Apfel-Schnecken
4h
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2h
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2h
Möhren-Pfirsich-Torte
6óra
Apfel-Nuss-Kranz
2 godz. 15 min
Nusskipferl
2h
Schnelle Biskuitroulade
30 min