Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 250 g Milch
- 40 g frische Hefe, grob zerbröselt
- 100 g Butter, in Stücken
- 80 g Zucker
- 600 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 2 Prisen Salz
Füllung und Fertigstellung
- 250 g Nüsse, ganz, gemischt
- 150 g Vollmilch-Schokolade, in Stücken
- 2 Äpfel, in Stücken
- 80 g Zucker
- 1 geh. TL Zimt
- 1 Eigelb
- 1 EL Milch
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Scheibe
- Calories
- 894 kJ / 213 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 28 g
- Fat
- 9 g
- Saturated Fat
- 3 g
- Fibre
- 2.2 g
- Sodium
- 23 mg
In Collections
Alternative recipes
Nuss-Striezel
2 Std. 10 Min
Streuselzopf
1h 30 min
Nuss-Striezel
1h 30 min
Brioche mit Cremelikör
5h
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3h
Mohn-Quark-Schnitten
1h 30 min
Rosinenschnecken
2h 20min
Apfel-Pudding-Schnecken mit Streuseln
2 godz.
Nusskipferl
2 godz.
Apfel-Schnecken
4h
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2 godz.
Marmorierter Birnen-Kuchen
1h