Schwarzwälder-Dessert im Glas
TM5 TM6

Schwarzwälder-Dessert im Glas

4.7 (613 ratings)

Ingredients

Biskuitboden

  • 3 Eier
  • 100 g Zucker
  • 80 g Mehl
  • 20 g Kakao
  • ¾ TL Backpulver

Kirschen

  • 1 Glas Schattenmorellen (Abtropfgew. 350 g)
  • 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 20 g Speisestärke
  • 20 g Kirschwasser

Sahnecreme und Fertigstellung

  • 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 250 g Quark
  • 40 g Zucker
  • 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • Schokoladenraspeln zum Bestreuen

Nutrition
per 1 Portion
Calories
1366 kJ / 326 kcal
Protein
9 g
Carbohydrates
41 g
Fat
13 g
Saturated Fat
7 g
Fibre
1.7 g
Sodium
51 mg

Like what you see? This recipe and more than 80 000 others are waiting for you!

Sign up for free

Register for our 30 day free trial and discover the world of Cookidoo®. No strings attached.

More information

Alternative recipes