Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 2 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 70 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 230 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 60 g rotes Johannisbeergelee, glatt gerührt (siehe Tipp)
- Puderzucker zum Bestäuben (optional)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 325 kJ / 78 kcal
- Protein
- 1 g
- Carbohydrates
- 10 g
- Fat
- 4 g
- Fibre
- 0.2 g
Alternative recipes
Vanillekipferl
3 godz. 30 min
Haselnuss-Schoko-Küsse
1 godz. 25 min
Kokosmakronen
50 min
Zitronenküsse
1h 50min
Nussberge
2 Std. 30 Min
Bienenstich-Taler
2h 20 min
Feine Nusskugeln
1 godz.
Husarenkrapfen mit weißer Schoko-Ganache
1 godz.
Schoko-Schneebälle
1 godz.
Zartes Mandelgebäck
10 Std.
Nougatknöpfe
2 Std. 30 Min
Husarenkrapfen
1h 50min