Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La marquise
- 6 œufs, blancs et jaunes séparés
- 250 g de chocolat noir, en morceaux
- 80 g de sucre glace
- 200 g de beurre, en morceaux
La crème anglaise
- 250 g de lait
- 1 fève tonka, râpée
- 3 jaunes d'œufs
- 30 g de sucre en poudre
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 3036 kJ / 731 kcal
- Protein
- 19 g
- Carbohydrates
- 39 g
- Fat
- 54 g
Alternative recipes
Fondant aux deux chocolats
3h
Rochers feuilletés au praliné
1 godz. 5 min
Crème au chocolat
3h 25 min.
Tarte au citron destructurée
20 min
Sauce à l'oseille
35 Min
Marquise au chocolat
2 godz. 25 min
Nougat glacé et son coulis de fruits rouges
12h 30min
Tarte chocolat-noisette
1h 10min
Charlotte au chocolat
6 Std. 20 Min
Tarte au chocolat craquant et caramel au beurre salé
3 godz. 35 min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Crème anglaise Mode Sauce
15min