Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Heller Teig
- Butter zum Einfetten
- 150 g Milch
- 25 g Butter, in Stücken
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 30 g Zucker
- 250 g Weizenmehl Type 550
- 1 - 2 Prisen Salz
Dunkler Teig
- 175 g Milch
- 25 g Butter, in Stücken
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 30 g Zucker
- 245 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 10 g Kakaopulver
- 1 - 2 Prisen Salz
- 100 g Vollmilch-Schokolade, in 24 Stücken (siehe Tipp)
- 16 Rosinen
- 8 Mandeln
Igel-Brötchen und Fertigstellung
- 1 Eigelb
- 2 EL Wasser
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1691 kJ / 404 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 61 g
- Fat
- 12 g
- Saturated Fat
- 6 g
- Fibre
- 4.9 g
- Sodium
- 46 mg
In Collections
Alternative recipes
Brotschlange
2hod.
Regenbogen-Biskuitrolle mit Pfirsich-Quark-Füllung
6h 30min
Schoko-Creme-Schnitten
2hod. 20min
Monster-Torte
26 Std.
Milchbrötchen
4h
Quark-Osterhasen
1 Std. 10 Min
Hefe-Igel (süß)
1h 50min
Würstchen im Schlafrock
2hod.
Ofen-Donuts
45 min
Hefeteig-Nikoläuse
2hod.
Schoko-Wecken
2hod.
Softe Frühstücksbrötchen
1 Std. 45 Min