Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Lachs-Ricotta-Füllung
- 100 g Räucherlachs, in Stücken
- 200 g Ricotta
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 EL Zitronensaft
- 2 Stängel Dill, abgezupft
- 2 Prisen Pfeffer
Brandteig und Fertigstellung
- 50 g Butter, in Stücken
- 125 g Wasser
- 75 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 3 Eier, davon 1 Ei verquirlt
- Schwarzkümmel-Samen zum Bestreuen
- 100 g Räucherlachs, in dünnen Streifen
- Dill zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 323 kJ / 77 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 3 g
- Fat
- 5 g
- Saturated Fat
- 3 g
- Fibre
- 0.2 g
- Sodium
- 205 mg
In Collections
Alternative recipes
Mini-Quiches mit Schinken
2h
Garnelen-Knoblauch-Tarte
1 Std. 45 Min
Wickelbrot mit grünem Spargel und Speck
2h 45min
Mini-Quiches mit Enten-Konfit
5h
Eier-Spargel-Salat mit Lachs und Senfsauce
1 Std.
Pulled Lachs Baguettes
45 Min
Küken-Käse-Bällchen
20 Min
Spargel-Bruschetta
45 Min
Brezen-Salat in der Parmesanschale
1 Std. 30 Min
Auberginen-Käse-Törtchen mit karamellisierten Zwiebeln
1 Std. 15 Min
Gurkenhäppchen mit Lachs
15 Min
Gemüsepuffer mit Lachstopping
40 Min