Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Vanillecreme
- 500 g Milch
- 100 g Zucker
- 40 g Mehl
- 10 g Speisestärke
- 100 g Eigelb (ca. 5 Stück)
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 1000 g Wasser und etwas mehr zum Abkühlen
- Eiswürfel zum Abkühlen
- 1 EL Essig
Blätterteig und Fertigstellung
- 200 g Butter, gefroren, in Stücken (1-2 cm)
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 90 g Wasser, kalt
- 2 Prisen Salz
- 20 g Puderzucker
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1618 kJ / 387 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 36 g
- Fat
- 24 g
- Saturated Fat
- 14 g
- Fibre
- 0.5 g
- Sodium
- 46 mg
In Collections
Alternative recipes
Künefe
1h
Mandel-Taschen mit Honig und Sesam
2h
Portugiesische Crème Brûlée
25 min
Churros
45 min
Xiao Long Bao (chinesische Teigtaschen)
12h
Tiramisu
4h 50 min
Stubenküken mit Dattel-Couscous
1h 20 min
Lammkotelettes mit Blutorangensauce
1h 10 min
Gebackene Pfirsiche mit Baiser-Topping
40 min
Mango-Orangen-Erdbeersaft
10min
Bukarest - Papanasi
45 min
Pavlova mit gemischten Beeren
5h 30 min