Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 4 Eier
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 140 g Zucker und etwas mehr zum Bestreuen des Geschirrtuches
- 20 g Kakaopulver
- 140 g Mehl
- 1 TL Backpulver
Füllung und Fertigstellung
- 1 Glas Sauerkirschen (680 g)
- 500 g fettreduzierte Sahnealternative, 19% Fett, z.B. Rama Cremefine zum Schlagen
- 2 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 - 3 EL Kirschwasser zum Beträufeln
- 50 g Schokoladenraspeln (2 EL)
- Nutrition
- per 1 Scheibe
- Calories
- 829 kJ / 198 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 31 g
- Fat
- 5 g
- Fibre
- 1.7 g
In Collections
Alternative recipes
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Donauwellen
2h 30 min
Biskuit
1u. 50min
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4h 10min
Schoko-Biskuitrolle
14 Std.
Erdbeer-Sahne-Torte ohne Gelatine
2h 30 min
Käsesahnetorte mit Mango
8u.
Käse-Sahne-Torte
6h
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2h 30 min
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h
Rotkäppchen-Kuchen
4h