Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La crème pâtissière
- 75 g de lait
- 1 jaune d'oeuf
- 15 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de farine de blé
- ½ gousse de vanille, fendue en deux et grattée
- 10 g de beurre
La crème à la noisette
- 75 g de beurre mou, en morceaux
- 75 g de noisettes en poudre
- 75 g de sucre glace
- 1 oeuf
- 2 c. à café de maïzena
- 15 g de rhum
La pâte et le montage
- 1 pâte feuilletée (300 g de pâte)
- 1 oeuf
- 3 c. à soupe de lait
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1561 kJ / 373 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 23 g
- Fat
- 27 g
In Collections
Alternative recipes
Biscuits au beurre
50min
Glaçage
5 Min
Tarte à la rhubarbe
55 min
Bouchées citronnées sur croûte sablée aux flocons d'avoine
5h 15 min
Couronne de Pavlova au coulis de framboise, figues et grenade
6 Std.
Crème anglaise
15min
Sauce béchamel
15min
Gâteau marbré
2 Std. 10 Min
Brownies
50min
Cupcakes "cerveaux"
1h 40 min
Velouté d'asperges vertes aux pignons pimentés
1 Std. 10 Min
Frangipane aux poires
1h 30 min