Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Boden
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 180 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 5 Eier
- 375 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 20 g Kakao
- 10 g Milch
- 1 Glas Schattenmorellen (680 g), abgetropft (siehe Tipp)
Vanillecreme und Fertigstellung
- 750 g Milch
- 4 Eier
- 75 g Zucker
- 50 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 300 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 30 g Öl
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1652 kJ / 395 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 36 g
- Fat
- 26 g
- Fibre
- 2.4 g
In Collections
Alternative recipes
Apfelkuchen mit Streuseln
2 Std. 30 Min
Schwarzwälder Kirschtorte
3u.
Bienenstich
2u. 40min
Windbeutel-Erdbeer-Torte
10 godz.
Nuss-Sahne-Torte
8h
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3u.
Biskuit-Rolle mit Nektarinen-Himbeer-Füllung
5h
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 Std. 30 Min
Bunter Retro-Obstboden
10 godz.
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Klassischer Käsekuchen
4h
Klassischer Marmorkuchen
1hod. 50min