Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Hefeteig
- 200 g Milch
- 50 g Butter, in Stücken
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Ei
- 375 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
Füllung
- 750 g Milch
- 4 Eier
- 75 g Zucker
- 50 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 150 g Butter, weich, in Stücken
Belag und Fertigstellung
- 150 g Butter, in Stücken
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Honig
- 60 g Sahne
- 200 g Mandeln, gehobelt
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1283 kJ / 307 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 28 g
- Fat
- 19 g
- Saturated Fat
- 10 g
- Fibre
- 1.8 g
- Sodium
- 40 mg
In Collections
Alternative recipes
Schoko-Pudding
30 min
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3h
Mandel-Kirsch-Bällchen
3h 5min
Berliner Ballen mit Vanillepudding
3h
Käsekuchen mit Mandarinen
9 Std. 20 Min
Quarkbällchen
30 min
Zitronen-Sahne-Rolle
2h 30min
Schwarzwälder Kirschtorte
4 Std.
Donauwellen
2 godz. 40 min
Klassischer Marmorkuchen
1óra 50p
Apfel-Pudding-Schnecken mit Streuseln
2 godz.
Klassischer Käsekuchen
4 Std.