Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Hefeteig
- 200 g Milch
- 50 g Butter, in Stücken
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Ei
- 375 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
Füllung
- 750 g Milch
- 4 Eier
- 75 g Zucker
- 50 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 150 g Butter, weich, in Stücken
Belag und Fertigstellung
- 150 g Butter, in Stücken
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Honig
- 60 g Sahne
- 200 g Mandeln, gehobelt
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1283 kJ / 307 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 28 g
- Fat
- 19 g
- Saturated Fat
- 10 g
- Fibre
- 1.8 g
- Sodium
- 40 mg
In Collections
Alternative recipes
Apfelkuchen mit Streuseln
2 Std. 30 Min
Apfelkuchen mit Streuseln
2 Std. 30 Min
Berliner Ballen mit Vanillepudding
3 Std.
Donauwellen
2 godz. 40 min
Schwarzwälder Kirschtorte
4 godz.
Holländische Kirschtorte
2 Std. 30 Min
Zitronen-Sahne-Rolle
2 Std. 30 Min
Nuss-Sahne-Torte
8h
Apfel-Pudding-Schnecken mit Streuseln
2h
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3 Std.
Klassischer Käsekuchen
4 godz.
Klassischer Marmorkuchen
1h 50min