Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 140 g Milch
- 50 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 350 g Weizenmehl Type 550
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Streusel und Fertigstellung
- 220 g Mehl
- 60 g Zucker
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- 200 g Puderzucker
- 20 g Zitronensaft
- 20 g Wasser
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2633 kJ / 629 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 97 g
- Fat
- 23 g
- Saturated Fat
- 14 g
- Fibre
- 2.5 g
- Sodium
- 40 mg
In Collections
Alternative recipes
Kirschtaschen
1 godz.
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2h 45 min
Erdbeer-Streusel-Taler
2h 20 min
Skandinavische Kringler
2h 20 min
Rosinenschnecken
2h 20 min
Zimtschnecken mit Vanillecreme
3 Std.
Schoko-Wuppis
35 Min
Quarkbällchen
30 min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3 Std.
Buttermilch-Weckchen
1 godz. 30 min
Striezel mit Nutella®
1 godz. 45 min
Appelflappen (niederländische Apfeltaschen)
55 min