![Stollen-Butterkuchen Stollen-Butterkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/82bc22ed727d070a91e18078fa960557/Derivates/e046d3217ac8673ae3a88a644368c9bc4d1f6070.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 100 g Mandeln, blanchiert
- 40 g Hefe, zerbröselt
- 230 g Milch
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 550 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- ¼ TL Salz
- 150 g Rosinen
- 80 g Orangeat
- 80 g Zitronat
Belag und Fertigstellung
- 100 g Butter, in Flöckchen
- 80 g gehobelte Mandeln
- 50 g Zucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1364 kJ / 326 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 44 g
- Fat
- 15 g
- Saturated Fat
- 7 g
- Fibre
- 2.6 g
- Sodium
- 48 mg
In Collections
Alternative recipes
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2h 50 min
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2h
Quark-Nuss-Stollen
2h 30min
Quitten-Karamell-Kuchen mit Walnüssen
1 Std. 30 Min
Stollenkonfekt
2h 30min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h
Omas bester Mohnkuchen
1h
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2h 30min
Bier-Schokoladen-Kuchen
3 Std.
Streuseltaler
1h 40min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1h 20min