Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Streusel
- 50 g Haselnüsse
- 50 g Mehl
- 70 g Zucker
- 50 g Butter, kalt, in kleinen Stücken
Teig und Fertigstellung
- 150 g Milch
- 50 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g frische Hefe
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 400 g Zwetschgen, entsteint
- 1 Ei, verquirlt
- 140 g Puderzucker
- 20 g Wasser
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1757 kJ / 420 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 68 g
- Fat
- 13 g
- Saturated Fat
- 6 g
- Fibre
- 2.8 g
- Sodium
- 40 mg
In Collections
Alternative recipes
Orangen-Marzipan-Plätzchen
2j 30 menit
Erdbeer-Streusel-Taler
2 godz. 20 min
Zwirbel-Sonne
2j 10 menit
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3sa
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2h 45 min
Apfel-Pudding-Schnecken mit Streuseln
2j
Apfel-Zimt-Zupfbrot
2j
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3sa
Bananen-Walnuss-Muffins mit dunkler Schokolade
45 Min
Apfel-Schnecken
4 Std.
Apfel-Nuss-Kranz
2h 15 min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1j