Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Streusel
- 50 g Haselnüsse
- 50 g Mehl
- 70 g Zucker
- 50 g Butter, kalt, in kleinen Stücken
Teig und Fertigstellung
- 150 g Milch
- 50 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g frische Hefe
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 400 g Zwetschgen, entsteint
- 1 Ei, verquirlt
- 140 g Puderzucker
- 20 g Wasser
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1757 kJ / 420 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 68 g
- Fat
- 13 g
- Saturated Fat
- 6 g
- Fibre
- 2.8 g
- Sodium
- 40 mg
In Collections
Alternative recipes
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2h 45min
Apfel-Quark-Puffer
45 Min
Erdbeer-Streusel-Taler
2 Std. 20 Min
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3u.
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9h
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1h 20min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2 Std. 50 Min
Schoko-Birnen-Kastenkuchen
2h
Apfel-Nuss-Kranz
2 Std. 15 Min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 Std.
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3u.
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 Std.