Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 2 Zitronen, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 200 g Zucker
- 160 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 - 2 TL Curry
- 5 Eier, davon 1 Ei getrennt
- 50 g Pinienkerne, geröstet
- 180 g Mehl
- ½ TL Backpulver
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1144 kJ / 274 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 30 g
- Fat
- 16 g
- Saturated Fat
- 8 g
- Fibre
- 1.1 g
- Sodium
- 43 mg
In Collections
Alternative recipes
Schoko-Knödel mit Pflaumensauce und Kürbiskernen
1h 15min
Rosa Prosecco-Torte mit Mascarponecreme
15 Std.
Bananen-Kokos-Suppe mit Garnelen
40min
Winter-Kakao
10 min
Glutenfreie Mandel-Tartelettes mit Orangencurd
1h 50min
Luftiger japanischer Cheesecake (Soufflé-Käsekuchen)
2 Std. 15 Min
Zwiebelschnecken mit Manchego
3h 40min
Eiweiß-Kokos-Omelette
45min
Marzipan Glücksschweinchen
2h 30min
Bruschetta mit Pilzen und herbstlichem Gemüse
24h
Orangen-Biskuit-Kuchen
1h 15min
Ahornsirup-Pudding
20min