Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Crema
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 - 120 g di zucchero
- 50 g di farina tipo 00
- 500 g di latte intero + q.b.
- 2 uova
- 1 stecca di vaniglia, i semini
Pasta frolla
- 300 g di farina tipo 00
- 130 g di zucchero
- 150 g di burro morbido, a pezzi
- 1 uovo
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci (16 g)
Terminare la preparazione
- 50 g di pinoli
- 20 g di zucchero a velo
- Nutrition
- per 1 fetta
- Calories
- 1460.9 kJ / 349.2 kcal
- Protein
- 7.6 g
- Carbohydrates
- 48.3 g
- Fat
- 15.3 g
- Saturated Fat
- 7.6 g
- Fibre
- 0.8 g
- Sodium
- 38.7 mg
In Collections
Alternative recipes
Purè di patate (TM6)
1 Std.
Besciamella
15min
Torta salata con melanzane e scamorza
1 Std. 30 Min
Danubio salato
3 Std.
Besciamella
15min
Muffin della nonna alle mele
45 Min
Crostata con crema e amaretti al caffè
2h
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
4 Std.
Crespelle con radicchio e noci
2h
Torta estasi
45 Min
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1 Std.
Focaccia barese TM6
4 Std.