Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 250 g Zucker
- 2 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eier
- 2 Eigelb
- 1 EL Rum
- 1 EL Rosenwasser
- 1 Prise Salz
- 50 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 30 g Kondensmilch
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Backpulver
- Öl zum Frittieren
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 236 kJ / 57 kcal
- Protein
- 1 g
- Carbohydrates
- 8 g
- Fat
- 2 g
- Fibre
- 0.2 g
Alternative recipes
Baumkuchen mit Baileys-Zabaglione
2 Std. 15 Min
Marzipan-Butterkuchen
3 Std.
Butterkuchen mit Mohn
4j
Kartoffelsalat mit Mayonnaise und Eiern
1 Std. 30 Min
Butterkuchen mit Hefe
1 Std. 35 Min
Sonntagsstuten
2 Std. 25 Min
Labskaus
50 Min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2h 30min
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.
Christstollen mit Marzipankern
2 Std. 25 Min
Kalter Hund
7 Std.
Butterkuchen
1 Std. 55 Min